joi, 12 ianuarie 2012

De unde începe cearta?


Ion şi Ioana, doi tineri, se căsătoriseră de curând. Serviciul lui Ion era destul de bun; câştigase destui bani, că Ioana să stea acasă şi să-şi vadă de treburile casnice. Dar Ioana visa la o casă mare, aşa cum a văzut că are o fostă colega de clasă. La rândul lui, Ion dorea să-şi schimbe "Dacia" veche primită de la părinţii lui. Şi dacă tot se gândeau să schimbe apartamentul de la bloc cu o casă, trebuie comandata şi o mobilă pe măsură.
Însă salariul lui Ion nu putea acoperi toate cheltuielile pentru asemenea planuri îndrăzneţe. În curând vor avea un copil şi atunci vor apărea şi alte cheltuieli. Pe măsură ce creşteau pretenţiile Ioanei, Ion devenea tot mai nervos. La locul de muncă se certa cu şeful lui, pentru că avea salariul prea mic faţă de lucrările pe care le făcea. Ioana devenea tot mai nervoasă, începând să-l cicălească pe Ion toată ziua şi să plângă tot mai des. Materialismul a început să distrugă această familie. Invidia îi rodea clipa de clipă: alţii pot, noi nu putem.
Iată de unde începe ciorovăiala şi ceartă în familie: de la dorinţa de a avea mai mult şi de la invidia ca alţii au mai mult ca noi!

2 comentarii:

  1. Mda, majoritatea certurilor pornesc din cauza lipsurilor. In mare parte lipsuri pe care respectivii le considera niste goluri imense in viata... Dar toate se rezolva, dupa posibilitati :)

    RăspundețiȘtergere