marți, 3 ianuarie 2012

Să fii femeie


Ce înseamnă să fii femeie? Înseamnă să fii gingaşă ca o floare şi puternică la fel ca şi o stâncă. Să fii mândră ca soarele şi smerită ca un ghiocel. Să ştii să zâmbeşti astfel ca prin zâmbetul tău să aduci fericirea în casa ta şi să ştii să plângi astfel încât lacrimile tale să sfărâme carcasa indiferenţei.

A fi femeie. Să fii comparată cu zeiţe, cu zâne, cu prinţese poate fi măgulitor. Dar să te ridici la înălţimea aşteptărilor, să te ridici la înălţimea rangului cu care eşti comparată poate fi o provocare mult peste puterile noastre. Cu toate ne amintim de vremurile trecute şi apuse când femeia nu avea rolul ei. Când era doar o uneltă în societate. Dar, de asemenea ne mai amintim şi cum, curajoase am mărşăluit pentru egalitate. Am vrut să însemnăm ceva. Şi am însemnat, doar că nimeni nu a realizat asta până atunci.

Nici măcar trandafirul nu poate întrece roşeaţa obrazului unei femei când este timidă. Nici o mare sau ocean din lume nu poate înghite un om atât de adânc aşa cum o face ochii unei femei. Nici cea mai puternică rază de soare nu poate orbi inima unui bărbat aşa cum o orbeşte zâmbetul unei femei fericite. Nici cel mai puternic atac de cord nu poate face inima să bată aşa cum o face o femeie când atinge un bărbat. Şi cine, cine ar mai putea da viaţă aşa cum o face femeia?

Draga mea, ai realizat cât de importantă eşti? Ai realizat naturaleţea ta care nu mai necesită tone de machiaj şi superficialitatea cu care adesea te încarci? Ai realizat că eşti atât de frumoasă încât până şi natura păleşte în prezenţa ta?

Femeie, tu eşti:

  • Curajoasă şi neînfricată în faţa pericolului
  • Blândă şi iubitoare
  • Mângâiere în faţa suferinţei
  • Fericire în faţa tristeţii
  • Zâmbet în faţa lacrimilor
  • Lacrimă în faţa zâmbetelor

Şi mai presus de toate, eşti FEMEIE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu